Verhagen: succesvolle kenniswerkersregeling vervolgd

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Ruim 90 procent van de kenniswerkers uit het bedrijfsleven die met steun van de overheid tijdelijk bij Nederlandse kennisinstellingen werden ondergebracht, zijn weer terug bij hun oude werkgever. Dat blijkt uit de evaluatie de Kenniswerkersregeling die het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie (EL&I) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Na het uitbreken van kredietcrisis kregen bedrijven die te kampen hadden met acute omzetdaling de mogelijkheid kenniswerkers tijdelijk te detacheren bij kennisinstelling. 1900 kenniswerkers maakten van deze regeling gebruik en dat kostte de overheid 180 miljoen euro.

’De regeling was een schot in de roos‘, zegt minister van EL&I Verhagen. ’Het heeft veel hoog opgeleide specialisten voor de Nederlandse economie behouden. Bedrijven en kennisinstellingen zijn erg enthousiast. Het is een enorme impuls geweest voor de samenwerking.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.