Verhagen breekt lans voor maakindustrie

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

Het dreigende faillissement van Nedcar is geen reden te gaan somberen over te toekomst van de maakindustrie in Nederland, zij is ’springlevend‘. Dat schrijft minister Verhagen van EL&I dinsdag in de Volkskrant. De industrie is bovendien een economische factor van belang: zij verdient bijna een derde van het nationale inkomen. Om te zorgen dat dit zo blijft, prijst de minister zijn ’eigentijdse‘ industriebeleid aan, waarin de markt veel vrijheid krijgt om te innoveren, maar de overheid ook niet achterover kan leunen.

Hieronder de integrale tekst van minister Verhagens opiniestuk:

Nedcar vecht voor zijn toekomst omdat Mitsubishi de productie van auto‘s aan het eind van dit jaar stopt. De 1500 mensen die er werken, hebben het gevoel dat ze worden afgedankt. De fabriek is productiever en flexibeler dan die van veel concurrenten. Weinig autofabrikanten kunnen met één ploeg 100 duizend auto‘s bouwen en verschillende merken en modellen in elkaar zetten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.