Verhaert vormt consortium voor 5G-technologieplatform

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Verhaert, Crescent/Option en Dronematrix vormen een consortium om samen te werken aan een sub-6 GHz 5G-gatewayplatform, gekoppeld met een edge ai-module. Dit technologieplatform moet volgens de partners nieuwe innovaties mogelijk maken met een groot aantal sensoren, massieve data, lage netwerklatentie en hoge betrouwbaarheid met ai-data behandeling voor slimme autonome systemen zoals drones, agv’s en robots.

Naast de mogelijkheden aantonen van echte autonome 5G-systemen wil het consortium ook op technologisch vlak vernieuwingen doorvoeren. De technologie zal toelaten artificiële intelligentie gedistribueerd in te zetten tussen ai en cloud, om zo een optimalisatie van dataverbruik en realtime lokale beslissingen te realiseren. Verhaert focust in eerste instantie op een volledig autonoom zelflerende search & collect agv, voorzien van een robotgrijper en bestuurd met een deep-Vslam-algoritme.

Lieven Claeys, businessdeveloper digital innovatie bij Verhaert onderstreept het belang van 5G-kennisopbouw voor Vlaanderen: ‘5G draait rond veel meer dan louter het netwerk en de investeringen. Hardware- en softwareoplossingen ontwikkelen voor adequate applicaties afgestemd op 5G, leidt tot Vlaamse producten en diensten. Hierdoor gaan we niet enkel 5G-apparatuur invoeren, maar ook op Vlaamse bodem bedenken, ontwikkelen en produceren.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen