Verbeterde aandrijfsystemen voor veevoerpers

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

In het kader van de Green Deal Elektrische Aandrijfsystemen onderzocht Elektromotoren Bracke uit Zeeuws-Vlaanderen een verbetering van de aandrijfsystemen bij veevoederbedrijf Havens. De pilot resulteerde in een energiebesparing van twaalf procent. De geplande ombouw van alle brokkenpersen zal straks zorgen voor veertigduizend euro minder energiekosten op de jaarrekening.

Bij toeval liep hij ertegen aan. Wim Schoenmakers van Elektromotoren Bracke was bij veevoederproducent Havens Graanhandel in Maashees op bezoek. ‘Ik kwam ergens anders voor, maar toen we langs de brokkenpersen liepen, hoorde ik gelijk dat een van de motoren niet goed draaide’, vertelt hij. ‘We hebben het systeem gelijk doorgemeten. Er bleek inderdaad wat aan de hand en we planden het in voor reparatie. Ik stelde voor om eens te kijken naar een energiezuiniger alternatief, maar bij Havens waren ze zeer kritisch. Ze hadden daarmee in het verleden niet zulke goede ervaringen opgedaan.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.