Venvulas Lastechniek opent vestiging in Denemarken

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Vughtse lastechniekspecialist Venvulas heeft een nieuwe buitenlandse verkoop- en servicevestiging geopend in Gedved in het midden van Denemarken. Hiermee speelt het bedrijf direct in op de succesvolle Deense windmolenindustrie, die intensief gebruikmaakt van geavanceerde lastechnieken. ‘De resultaten na de eerste maanden zijn veelbelovend en we verwachten met deze nieuwe vestiging onze omzet binnen de Deense windmolenindustrie de komende jaren gestaag te kunnen verhogen’, aldus Marc Denisse van Venvulas.

Naast lasapparatuur en -benodigdheden levert Venvulas onder meer rollenbanken aan de Deense windmolenindustrie. Een van de belangrijkste afnemers in deze sector is Bladt Industries. Op de verstelbare rollenbanken van Venvulas, waarvan een aantal stations achter elkaar wordt opgesteld, worden de masten van windmolens gelast. Deze masten zijn uit secties opgebouwde buisvormige constructies die tot zo’n tachtig meter lang en zeven meter in diameter kunnen zijn, met gewichten tussen de zevenhonderd en achthonderd ton.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.