Ventilatoren Induvac komen tot 1 bar

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Induvac heeft zijn programma voor zijkanaalventilatoren verder uitgebreid. Behalve de standaard enkeltraps- en tweetrapsmodellen, zijn er nu zijkanaalventilatoren leverbaar die een overdruk kunnen genereren van maximaal 1000 mbar. De componenten zijn ook te gebruiken als vacuümpomp. De maximaal haalbare onderdruk bedraagt dan 750 mbar. Er zijn circa twintig modellen leverbaar met capaciteiten die variëren van 15 tot 170 kubieke meter per uur. De nieuwe serie vult het gat tussen de standaard zijkanaalventilatoren met een maximaal drukverschil van 600 mbar en de rootsblowers die vooral geschikt zijn voor grotere capaciteiten.

Alle modellen zijn ontworpen om schone lucht te verpompen, maar speciale uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar. Hierbij valt te denken aan speciale materialen of gasdichte uitvoeringen. Toepassingen voor dit soort blowers zijn bijvoorbeeld het beluchten van bassins, pneumatisch transport of grondbeluchting.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen