Ventielsysteem Aventics snel, licht en klein

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Na de AV03 (met een maximale nominale flow van 300 l/min) heeft Aventics zijn AV-productfamilie uitgebreid met de AV05 (met een maximale nominale flow van 700 l/min). Vergeleken met eerdere ventielsystemen beschikt de AV-familie over snelle schakeltijden, een laag gewicht en kleine afmetingen. Net zoals bij de AV03 is de flow in de AV05 ook geoptimaliseerd. ‘De ventielen kunnen dichter bij de plaats worden gemonteerd waar perslucht nodig is’, aldus Wolf Gerecke, hoofd productmanagement bij Aventics.

Voor de AV-familie stond modulariteit bovenaan de prioriteitenlijst. ‘We wilden de toepassingsmogelijkheden voor de AV-ventielen uitbreiden en tegelijkertijd de complexiteit van de logistiek en het ontwerp verminderen’, vertelt Gerecke. Dubbele en drievoudige basisplaten kunnen worden gecombineerd, waardoor voor een willekeurig aantal ventielen slechts twee typen basisplaten nodig zijn. De slang- en leidingdiameter en de richting van de insteekkoppelingen kunnen met behulp van de configurator worden gedefinieerd of op een later tijdstip worden gewijzigd.

Ook de elektrische aansluitingen zijn toegesneden op de vereiste modulariteit. Daarnaast levert de gedecentraliseerde veldbusaansluiting op het Advanced Electronic System (AES) ook een bijdrage. De AES verwerkt zowel analoge als digitale signalen waardoor snelle montage en flexibel gebruik mogelijk zijn. Via de multiconnector kunnen tot zesendertig ventielen in een eiland worden aangestuurd. De D-Sub-aansluiting is leverbaar met twee uitgangsrichtingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen