Veghels MBI geeft productietechniek van zijn tegels in licentie

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

De Duitse tegelproducent FC Nüdling Betonelemente gaat onder licentie de GeoCeramica-tegels maken die door het Veghelse bedrijf MBI werden ontwikkeld. Met dit model zorgt het familiebedrijf – de afkorting is van ‘Van der Meijden Beton Industrie’ – ervoor dat dit product ook ver buiten Nederland beschikbaar komt.

GeoCeramica-tegels bestaan uit een keramische bovenkant op een betonnen ondergrond. Vanwege het gewicht transporteert MBI ze slechts binnen een straal van vierhonderd kilometer, anders zijn de transportkosten voor de tegels – tot een vierkante meter groot – te hoog.

MBI geeft daarom aan buitenlandse tegelproducenten een productielicentie op de GeoCeramica-tegels. Nodig zijn onder meer een stenenpers, een lijmstraat en een toevoerlijn. Die eerste twee had Nüdling Betonelemente al geïnstalleerd en onlangs is daar ook een toevoerlijn aan toegevoegd door Humarbo Projects, die de bouw van de productielijnen exclusief uitvoert voor MBI.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.