VDW verhoogt productieprognose 2021

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De Duitse machinegereedschapindustrie ontving in het tweede kwartaal van 2021 ruim twee keer zo veel bestellingen als in dezelfde periode vorig jaar (+103 procent). In Duitsland zelf bedroeg de groei 81 procent. Buitenlandse orders stegen met 114 procent. Over het eerste halfjaar was de groei respectievelijk 57 procent en 38 procent in vergelijking met coronajaar 2020.

‚ÄėOndanks enkele leveringsproblemen heeft de industrie zich veel sneller hersteld dan aanvankelijk verwacht‚Äô, zegt Wilfried Sch√§fer, directeur van de VDW, de Duitse branchevereniging voor de machinegereedschapsmarkt. De klap van de Covid-pandemie is nog niet helemaal verwerkt. De ordervolumes liggen nog 4 procent onder het niveau van pre-corona in 2019.

Momenteel komt de grootste vraag nog uit het buitenland. De Aziatische markt wordt nog steeds gedomineerd door China, dat goed is voor twee derde van de Aziatische bestellingen. De zaken met de VS beginnen te herstellen. Er zijn steeds meer tekenen dat de Amerikaanse orders sterker zullen aantrekken. Ook Europa leeft merkbaar op. Hier zijn het vooral fiscale beleidsmaatregelen, waaronder investeringsprogramma‚Äôs, die de vraag stimuleren. Over het geheel genomen verwacht VDW dat de piekniveaus van 2017/2018 pas in het volgende kwartaal worden ge√ęvenaard.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.