VDMA-studie om machinebouw voor te bereiden op de EU Data Act

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

De Duitse industrievereniging VDMA heeft een studie gepubliceerd waarmee bedrijven in de machine- en installatiebouw zich kunnen voorbereiden op de Europese Data Act. Deze EU-wetgeving treedt naar verwachting in het najaar van 2023 in werking.

De studie Challenges and Potentials of the EU Data Act – Recommendations for Action for the German Mechanical and Plant Engineering Industry behandelt de impact van de data-economie en de EU Data Act op de machinebouw. De studie beschrijft hoe individuele machinebouwers zich op deze nieuwe situatie kunnen voorbereiden en gebruik kunnen maken van de bestaande mogelijkheden.

Hoogleraar Claus Oetter, hoofd van de afdeling Informatietechnologie van de VDMA en directeur van de VDMA Software and Digitalisation Association: ‘Wij zien zowel kansen als risico’s in de EU Data Act. Wie de kansen benut, kan in een vroeg stadium concurrentievoordelen creëren. De EU verwacht dat de informatie-economie in de komende jaren een extra bijdrage van 270 miljard euro aan het bbp in de hele EU zal genereren. Tegen deze achtergrond willen we met deze studie transparantie creëren en duidelijk maken hoe machine- en installatiebouwers financieel kunnen deelnemen aan deze opkomende markt.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.