VDMA start netwerk rond composietmaterialen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Duitse branchevereniging VDMA heeft een netwerk opgezet voor machinebouwers die zich richten op de ontwikkeling en productie van composietmaterialen. Het VDMA Composite Technology Forum zal ook aandacht besteden aan kwaliteitscontrole. Doel van het platform is om kennis en ervaringen uit te wisselen onder de leden, met gebruikers en met onderzoekscentra. Voorzitter is Jochen Zaun, de algemeen directeur van Georg Sahm.

Lichtgewicht construeren is een belangrijke uitdaging voor designers. Composieten hebben daarbij een sleutelfunctie. Moderne vliegtuigen verbruiken minder kerosine doordat ze zijn opgebouwd uit fiberverstevigde materialen. Windturbinebladen zijn met deze technologie bestand tegen grote mechanische stress zonder dat ze daarvoor heel zwaar hoeven te zijn. Ook de autofabrikanten proberen steeds vaker om composietmaterialen in te passen. De industrie vraagt om automatisering van de productie, de materiaaltests en de kwaliteitscontrole. Het VDMA Composite Technology Forum wil hiervoor alle technologie samenbrengen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.