VDMA: ‘Herstel laat op zich wachten’

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De bestellingen in de Duitse machinebouw lagen in oktober tien procent lager dan een jaar eerder. De Duitse markt bestelde twee procent minder machines. De buitenlandse orders zakte liefst veertien procent in. Dat meldt branchevereniging VDMA.

In de periode augustus tot oktober werd er vier procent minder besteld. De Duitse machinebouwers zagen de binnenlandse orders met zes procent stijgen, terwijl de buitenlandse opdrachten acht procent daalden. ‘De teruggang van de buitenlandse orders komt hoofdzakelijk door de magere vraag uit niet-eurolanden: -17 procent. Dat is mogelijk een reactie op valutaschommelingen in een enkele opkomende markten’, denkt VDMA-hoofdeconoom Ralph Wiechers. ‘De orders in de eurolanden ontwikkelen zich daarentegen een stuk beter. In oktober lagen die slechts een procent onder het niveau van vorig jaar en in de eerste tien maanden van dit jaar zelfs drie procent hoger.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.