VDMA hecht groot belang aan fotonica

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Duitse machinebouwindustrie verwacht dat de mondiale markt voor wat zij ‘fotonica’ noemt in 2020 een waarde zal vertegenwoordigen van 615 miljard euro. Tot die tijd zal de technologie jaarlijks anderhalf keer sneller groeien dan de wereldeconomie. ‘We werken nauw samen met industrieverenigingen en de overheid om het belang van deze sleuteltechnologie onder de aandacht te brengen bij de politiek, de pers, jonge kenniswerkers en potentiële investeerders’, zei bestuurslid Thilo Brodtmann van de VDMA op het Photonics Congress 2014 in Berlijn.

Waar de term fotonica vaak wordt gebruikt voor technologie die als het ware de elektronen in elektronica probeert te vervangen door fotonen, hanteert de VDMA een veel bredere definitie. De lichtgerelateerde enabling technologies waar de vereniging op doelt zijn bijvoorbeeld lasersystemen, beeldverwerking, metrologie, displays en zonnecellen. Binnen de VDMA vertegenwoordigen zij samen een waarde van ongeveer 14 miljard euro, een waarde die moet groeien naar 44 miljard euro in 2020 voor de volledige Duitse fotonicasector.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.