VDL ziet omzet dalen en resultaat stijgen

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

De gecombineerde omzet van VDL is na de eerste zes maanden van 2019 uitgekomen op 2,9 miljard euro. Dat is een afname van ongeveer 5 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018 (3,1 miljard euro). Het resultaat is in de eerste twee kwartalen met 7 miljoen euro toegenomen tot 76 miljoen euro. Een belangrijke verklaring hiervoor is dat er meer projecten zijn afgerond. De divisie Bussen heeft het resultaat weten te verbeteren, ondanks dat deze divisie nog verlieslatend is. De totale orderportefeuille van VDL (exclusief de divisie Autoassemblage) is met ruim 22 procent gegroeid in één jaar tijd, van 957 miljoen euro naar 1171 miljoen euro in week 26 van dit jaar.

‘We zijn tevreden over het afgelopen halfjaar’, zegt VDL-topman Willem van der Leegte. ‘De omzet en het resultaat ontwikkelen zich conform verwachting. Op basis van sterke fundamenten, zoals onze orderportefeuille, blijven we vol vertrouwen. We zijn echter waakzaam op veranderingen op de korte termijn als gevolg van economische en politieke ontwikkelingen.’

De omzet van de divisie Toeleveringen is licht gedaald van 668 miljoen euro vorig jaar naar 649 miljoen euro na het eerste halfjaar van 2019. Deze daling is met name toe te schrijven aan de afnemende vraag in de halfgeleiderindustrie. De orderportefeuille laat ook een daling zien: van 460 miljoen euro in week 26 van 2018 naar 411 miljoen euro nu. Deze divisie is in het eerste halfjaar winstgevend geweest.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.