VDL Steelweld sleept voor ruim 100 miljoen aan orders binnen

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Na de mega-order voor Jaguar Land Rover eind 2010 heeft VDL Steelweld opnieuw grote opdrachten binnengehaald. De specialist in productieautomatiseringssystemen ontving de afgelopen tijd orders van Jaguar, Volvo, Ford en Daf. Tezamen hebben ze een waarde van meer dan 100 miljoen euro.

Voor Jaguar mag VDL Steelweld de productieautomatiseringslijnen voor de complete carrosserie van meerdere modellen leveren. In de loop van dit jaar levert en plaatst het Bredase bedrijf de robotlijnen in West-Midlands, Groot-Brittannië. Het gaat om een turn-keylevering, vanaf de engineering om het productontwerp en de productiemethodieken optimaal op elkaar af te stemmen, tot en met het trainen van productie- en onderhoudspersoneel voor de nieuwe lijnen.

Volvo in Gent is al jaren een belangrijke klant voor VDL Steelweld. De autofabrikant heeft aangekondigd zijn capaciteit te verhogen en de Volvo S60, die voorheen alleen in België werd geproduceerd, nu ook in Zweden te gaan maken. Voor de fabriek in Zweden zal VDL Steelweld de productielijnen voor de zijwanden produceren. Daarnaast wordt de productielijn van de zijwanden van de Volvo S80 verplaatst en opnieuw ingericht om ruimte te creëren in de fabriek. Afgelopen november is VDL Steelweld met deze projecten gestart en de lijnen worden deze zomer opgeleverd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.