VDL Steelweld groeit door grote orders

Alexander Pil
11 maart 2019

De toekomst van VDL Steelweld ziet er voor de komende jaren goed uit. Het VDL-bedrijf met het hoofdkantoor in Breda heeft omvangrijke orders gescoord voor onder meer Jaguar Land Rover, Volvo Cars en Daf Trucks. De bestelde geautomatiseerde productielijnen vertegenwoordigen een omzet van ruim 200 miljoen euro.

Voor Jaguar Land Rover gaat VDL Steelweld productielijnen ontwikkelen voor meerdere nieuwe modellen op verschillende locaties. De looptijd van deze order is ongeveer drie jaar. Voor Volvo bouwt VDL Steelweld nieuwe productielijnen zodat in de bestaande fabriek ook elektrische auto’s kunnen worden gebouwd. Voor Daf gaat VDL Steelweld de komende jaren de modernisering van de productielijnen in de cabinefabriek voor zijn rekening nemen.

VDL Steelweld heeft orders met een totale waarde van tweehonderd miljoen euro afgesloten.

‘Door de goede samenwerking en relatie die we hebben opgebouwd met onze klanten, zijn we in staat geweest deze grote orders te scoren’, stelt Peter de Vos, algemeen directeur van VDL Steelweld. ‘Dit soort complexe projecten kun je alleen succesvol uitvoeren als je intensief samenwerkt met klanten en leveranciers.’

Eigen bedrijfsschool

Om de organisatie te versterken, heeft VDL Steelweld tientallen medewerkers nodig op uiteenlopende vakgebieden, van projectmanagement, engineering, besturingstechniek tot medewerkers in de assemblage. Bij de tien vestigingen van VDL Steelweld (Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, Slowakije, Verenigde Staten, China en India) werken ruim achthonderd medewerkers. Als gevolg van de nieuwe orders en de groeiambitie die daarmee gepaard gaat, richt VDL Steelweld een eigen Academy op. In het voorjaar wordt gestart met het opleiden van robotprogrammeurs, robotsimulanten en plc-engineers.

In nauwe samenwerking met regionale onderwijspartners, zoals Avans Hogeschool en het Radius College, gaat VDL Steelweld afgestudeerden, studenten én leerlingen die het havo en vwo hebben afgebroken opleiden door middel van een combinatie van theorie, praktijk en onderwijs op afstand. Het gaat om onderwijsvormen van het type bbl en hbo-duaal.