VDL start eigen productielocatie in VS

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VDL heeft een nieuwe vestiging opgericht in de Amerikaanse staat Georgia. VDL Industries Gainesville is gevestigd in Hall County, onder de rook van Atlanta. In september moet de site operationeel zijn. Op termijn zal er werk zijn voor ongeveer honderd medewerkers. Rick van Haren is benoemd tot directeur van de productielocatie.

Na vestigingen in Richmond (Virginia), Detroit (Michigan), Spartanburg (South Carolina) en twee bedrijven in Fremont (Californië) is de nieuwe locatie het zesde VDL-bedrijf in de Verenigde Staten. Tot nu toe richtte VDL zich in de VS op de hightech machinebouw en de automotive. Met VDL Industries Gainesville begint het familiebedrijf een eigen productielocatie. Volgens VDL is lokaal produceren de basis voor verdere expansie van zijn activiteiten in Noord-Amerika. VDL Industries Gainesville is gespecialiseerd in metaal- en plaatbewerking, robotlassen en assemblage voor klanten die in Amerika zijn gevestigd en voor klanten die de stap naar de Verenigde Staten maken.

Vanaf de productiestart zal VDL Industries Gainesville onder meer de volgende activiteiten ontplooien: de productie en assemblage van onderdelen voor productielijnen in verschillende industrieën, laadpalen voor elektrische auto’s, stadsmeubilair, chassis voor distributieverkeer, kasten voor railinfra en onderdelen voor sorteercentra. Alle producten die in Gainesville worden geproduceerd, zijn bestemd voor de Amerikaanse markt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.