VDL sleept Griekse order binnen voor scrubbersystemen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VDL AEC Maritime in Eindhoven heeft een grote order gekregen van het Griekse scheepsbeheerder Thenamaris voor de levering van zeven scrubbersystemen. De scrubbersystemen zullen voor eind maart 2020 worden geleverd. Scrubbers filteren onder meer zwaveldeeltjes uit de uitlaatgassen van scheepsmotoren.

De Internationale Maritieme Organisatie (IMO) heeft bepaald dat vanaf 1 januari 2020 de uitstoot in internationale wateren sterk moet worden verminderd. De maritieme sector zal de zwaveluitstoot met meer dan 80 procent moeten verminderen door over te schakelen op brandstoffen met een lager zwavelgehalte of door gebruik te maken van scrubbersystemen voor uitlaatgassen. De huidige maximale grenswaarde van 3,5 procent voor het zwavelgehalte in stookolie zal worden verlaagd tot 0,5 procent.

Joost Wijdeveld, verkoopleider bij VDL AEC Maritime: ‘Griekse klanten vormen nu een groot deel van onze portefeuille. Voor ons is dit een nieuwe mijlpaal, naast onze deals in Zuidoost-Azië en andere regio’s in de wereld. We konden onze productiecapaciteit verder verhogen dankzij de optimalisatie van onze volledige productieketen. Op korte termijn levert dit extra beschikbare productieplaatsen op voor begin 2020.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.