VDL scoort miljoenenorder New York Wheel

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VDL Groep heeft een miljoenenorder ontvangen van Mammoet-Starneth in de Verenigde Staten voor de productie van zesendertig capsules voor het New York Wheel, een groot reuzenrad van 190 meter hoog en een diameter van 183 meter. Het wordt gebouwd op Staten Island in New York. De order heeft een waarde van meer dan twintig miljoen euro en de capsules zullen in 2017 worden geleverd. Mammoet-Starneth is verantwoordelijk voor het ontwerp, de inkoop en installatie van de wielcomponenten en de ingebruikname van het New York Wheel.

In enkele maanden tijd heeft VDL op verzoek van Mammoet-Starneth een passend voorstel gemaakt voor de productie van zesendertig personencapsules. VDL-adjunct-directeur Bas van der Leegte: ‘Vanaf het begin was er direct een klik tussen Mammoet-Starneth en VDL. Onze bedrijfsculturen sluiten goed op elkaar aan, waardoor ik het volste vertrouwen heb in een goede samenwerking.’ VDL Steelweld in Breda is de hoofdaannemer van het project en daar zal ook de assemblage plaatsvinden. Ook andere VDL-bedrijven zijn betrokken bij het project, zoals VDL Technics (Boxtel), VDL Lasindustrie (Eindhoven) en VDL KTI (Mol) voor het maken van met name gespecialiseerd laswerk.

In iedere personencapsule passen veertig personen. Enkele capsules zullen worden voorzien van bar- en dinergelegenheid. De vormgeving van de capsules zijn eivormig met een lengte van ongeveer tien meter en een diameter van vijf meter. Elke capsule weegt ongeveer 26 ton, waarvan 16 ton staal. De afwerking van de capsules is voornamelijk van glas en kunststof. Een ritje met het reuzenrad zal 38 minuten duren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.