VDL neemt parkeerspecialist Stokvis over

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

De VDL Groep neemt het bedrijf Stokvis Parking Systems over. Dit jaar maakt Stokvis een omzet tussen de 2,5 en 3 miljoen euro. ’We zijn een echte projectorganisatie, dus het gaat op en af‘, zegt Frits Gobée, de directeur van Stokvis Parking Systems.

Stokvis Parking Systems telt negen medewerkers en is gespecialiseerd in automatische parkeergarages. Op dit moment rekent het bedrijf vooral bedrijven en organisaties tot zijn klantenkring die de garages zelf beheren. In de markt voor openbare garages is Stokvis minder thuis. Daar is de grote speler Q-park, dat bijvoorbeeld het beheer en de exploitatie doet van garages voor gemeenten, luchthavens, winkelcentra.

Stokvis levert en monteert de garages, maar bemant ze niet. Wel beheert het op afstand. Ook heeft het bedrijf een landelijk netwerk van service-engineers voor onderhoud en aftersales-services. Directeur Gobée zegt dat zijn bedrijf momenteel wel betrokken is bij aanbestedingen van wijkparkeerplaatsen en apparatementencomplexen voor gemeentes.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.