VDL neemt Jansen Poultry Equipment over

Alexander Pil
5 oktober 2020

VDL Groep versterkt zijn positie in de agrarische sector. Het Eindhovense industrieconcern heeft Jansen Poultry Equipment overgenomen. Dat Barneveldse familiebedrijf JPE is een van ’s werelds grootste producenten van hoogwaardige pluimveesystemen voor de leg-, vermeerderings- en vleeskuikensector. Het telt ongeveer 125 medewerkers en heeft in 2019 een jaaromzet geboekt van ruim 50 miljoen euro.

Foto: Jansen Poultry Equipment

Jansen is specialist in de ontwikkeling en productie van systemen voor de pluimveesector: van huisvestingssystemen, eiertransportsystemen, ontladingssystemen, luchtwassers, warmtewisselaars tot mestdroogsystemen. Deze oplossingen worden van ontwerp tot eindproduct – inclusief service en onderhoud – in eigen beheer geproduceerd.

VDL ziet Jansen als een welkome aanvulling op de producten van VDL Agrotech, specialist in geautomatiseerde voedersystemen voor de varkenshouderij en de pluimveehouderij én leverancier van complete stalinrichtingen. Met JPE in de gelederen zegt VDL een completere aanbieder te zijn voor de internationale pluimveemarkt. Die markt verlangt steeds vaker een breed georiënteerde partner die zowel systemen voor de leg- als de vleessector kan leveren.