VDL Nedcar start productie BMW X1

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De eerste BMW-personenauto ooit in Nederland gemaakt, is woensdag bij VDL Nedcar in Born van de band gerold. De autofabriek van het industriële familiebedrijf is na maanden voorbereiden gestart met de productie van de BMW X1, een van de succesnummers van het Duitse automerk. VDL Nedcar bouwt nu vier modellen voor BMW: de Mini 3-deurs (sinds 2014), de Mini Cabrio (sinds 2015), de Mini Countryman (sinds 2016), inclusief de Plug-In Hybrid Electric Vehicle (PHEV) versie (sinds maart 2017) en sinds deze week dus de BMW X1.

Vanwege de wereldwijde vraag naar de BMW X1 is extra productiecapaciteit nodig als aanvulling op de productie van de BMW-fabriek in het Duitse Regensburg. De overeenkomst tussen VDL Nedcar en BMW maakt het mogelijk om productie over te hevelen naar Born. Door de positieve ontwikkeling van de orderportefeuille en positieve vooruitzichten gaat VDL Nedcar voor het einde van 2018 ruim tweeduizend uitzendkrachten een arbeidscontract aanbieden. Eerder is sprake geweest van 1400 medewerkers die voor het einde van volgend jaar een arbeidscontract zouden krijgen. VDL Nedcar gaat ervan uit dat het ophogen van het aantal contractanten goed is voor de rust en stabiliteit in de organisatie. De afgelopen maanden hebben al ongeveer 250 medewerkers een arbeidscontract gekregen.

VDL-topman Willem van der Leegte: ‘Dat de stormachtige uitbreiding in productiecapaciteit gepaard gaat met energie en uitdagingen hoeven we niet te verhullen. Daar werken we met z’n allen hard aan. Deze uitbreiding is goed voor de werkgelegenheid, voor ons bedrijf en staat symbool voor het vertrouwen dat BMW heeft in de samenwerking met VDL Nedcar en in het vakmanschap en de flexibiliteit van onze medewerkers in Born.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.