VDL Nedcar op zoek naar andere opdrachtgevers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VDL zoekt actief naar autofabrikanten die bij Nedcar in Born productie willen uitbesteden. In het jaarverslag over 2014 meldt het industrieconcern actieve acquisitie te ondernemen om nieuwe opdrachtgevers aan te trekken. Doel is om Nedcar te laten uitgroeien tot een ‘volwaardige onafhankelijke voertuigproducent die in opdracht voor derden produceert’. Vooruitlopend op de gewenste groei heeft VDL in Born een aangrenzend perceel van 72 duizend vierkante meter met een pand van 27 duizend vierkante meter aangekocht.

Vanaf afgelopen zomer produceert VDL Nedcar in opdracht van BMW de driedeurs Mini Hatch. De productiestart is volgens plan verlopen, stelt VDL. In 2014 produceerde VDL Nedcar in totaal 29.196 Mini’s. Het aantal medewerkers was eind 2014 opgelopen van 1500 naar ongeveer 2500. De omzet van VDL’s autodivisie kwam uit op 775 miljoen euro. Die omzet werd overigens niet alleen gerealiseerd door de productie voor BMW maar ook door het uitlenen van medewerkers, het leveren van persdelen aan derden en engineerings- en installatiewerkzaamheden. In het eerste kwartaal van 2015 boekte Nedcar al een omzet van 224 miljoen, ruim meer dan de 178 miljoen euro in het eerste kwartaal vorig jaar. De orderportefeuille is ook op de lange termijn goed gevuld, meldt VDL in zijn jaarrapport.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.