VDL Nedcar haalt nieuwe klant binnen

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Het Amerikaanse Canoo heeft VDL Nedcar uitgekozen als productiepartner voor zijn elektrische auto’s. De startup heeft de intentie om in ieder geval tot 2028 auto’s te laten maken in Born. De productie start in het vierde kwartaal van volgend jaar met zo’n duizend stuks. In 2023 schroeft Canoo de vraag op naar vijftienduizend auto’s per jaar. Doordat een vergunning voor nieuwbouw op het terrein van VDL Nedcar vooralsnog ontbreekt, wordt mogelijk tijdelijke huisvesting op het fabrieksterrein in Born gerealiseerd.

Canoo, gevestigd in Californië, brengt naar eigen zeggen ‘het meest ruimtebesparende elektrische voertuig’ op de markt. Het gaat om pickups, minibussen en bestelwagens. Het model ‘Lifestyle Vehicle’ dat VDL Nedcar voor Canoo gaat produceren, is het eerste voertuig dat de startup in productie brengt.

‘VDL Nedcar is dé juiste partner’, zegt Canoo-ceo Tony Aquila. ‘Ze zijn de meest vertrouwde Europese fabrikant, overtroffen de concurrentie en bouwen producten van hoge kwaliteit voor toonaangevende merken. Dit strategische partnerschap stelt ons in staat voertuigen op de markt te brengen terwijl we onze eigen autofabriek in Oklahoma bouwen. Deze samenwerking positioneert ons ook sterk voor onze geografische expansie in Europa. Onze investeringen zullen ons helpen snel op te schalen en onze missie te vervullen: betaalbare, speciaal gebouwde elektrische voertuigen voor iedereen mogelijk maken.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.