VDL levert eerste ME-bussen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VDL-onderdeel Bus & Coach heeft maandag de eerste twee groepsvoertuigen geleverd die zijn bestemd voor de Mobiele Eenheid aan de dealer van Mercedes-Benz in Maasdijk. Het gaat om de eerste bussen van een order van in totaal 256 ME-bussen waarvoor VDL Bus & Coach als onderaannemer de ombouw verzorgt. Wat betreft het ombouwen van voertuigen gaat het om de grootste order in de VDL-geschiedenis. Het reparatie- en onderhoudscontract voor de komende 10 jaar is ook bij VDL Bus & Coach ondergebracht. Bedragen die met de opdracht gemoeid gaan, zijn niet bekendgemaakt.

Via de Mercedes-Benz dealer worden de voertuigen in maart dit jaar aan de Nationale Politie geleverd. De eerste levering bestaat uit vierenveertig groepsvoertuigen en elf commandovoertuigen. De laatste voertuigen hiervan zullen eind juni 2017 worden geleverd. De laatste bussen van de complete order worden in 2019 geleverd. De politie heeft wit gekozen als nieuwe kleur voor de ME-bussen. Deze bussen vervangen de huidige donkerblauwe voertuigen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.