VDL lanceert online platform voor metaalbewerking

Alexander Pil
2 mei 2022

VDL Groep zet een grote stap voorwaarts in de digitalisering van productie- en bedrijfsprocessen voor het on-demand bestellen van metalen producten. Met de lancering van het nieuwe platform Orderon.com is lasersnijden en kanten voor de hele maakindustrie door middel van een muisklik binnen handbereik.

‘Er is een stijgende vraag naar eenvoud in het bestelproces van kwaliteitsproducten met tijdige levering. Dit versnelt de groei van on-demand-productie in de markt. Hierbij staan flexibiliteit, automatisering, snelheid en schaalbaarheid centraal’, zegt VDL-topman Willem van der Leegte. ‘Ons toeleveringsbedrijf VDL Technics in Boxtel is het eerste VDL-bedrijf waar ons platform Orderon.com is geïntegreerd in het productie- en bedrijfsproces. Door onze jarenlange ervaring in lasersnijden en kanten op maat nu ook online aan te bieden, kunnen we het bestelproces vereenvoudigen en versnellen. Een offerte is hiermee binnen enkele minuten beschikbaar.’

Het nieuwe platform OrderOn.com is onderdeel van de bredere digitaliseringsstrategie van VDL waarbij ook competenties van andere werkmaatschappijen van het industriële familiebedrijf zullen worden geïntegreerd naar één online make to order-platform voor een scala aan metaal- en kunststofbewerkingstechnieken.

Orderon.com maakt processen rond metaalbewerking makkelijker waarmee het mogelijk wordt om op een eenvoudige manier delen van metaalbewerking uit te besteden, stelt VDL. Na het uploaden van digitale werkbestanden op het platform is direct een offerte beschikbaar. Na die te hebben goedgekeurd, start het volledig geautomatiseerde productieproces en worden de producten op het gekozen adres afgeleverd. Om dit mogelijk te maken, is het lasercentrum bij VDL Technics verder uitgebreid met nieuwe machines met automatische uitruimmodule en volledig geautomatiseerde kantbanken waardoor 24/7 kan worden geproduceerd.