VDL investeert in maker vluchtsimulatoren

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De VDL Groep steekt samen met investeringsmaatschappij 5square enkele miljoenen in de Avion Group uit Amsterdam. Het bedrijf ontwikkelt vluchtsimulatoren voor het opleiden van piloten en levert aanverwante diensten. De investering is nodig voor internationale uitbreiding. Onderdeel van de financieringsronde is het opzetten van een productielocatie in Almelo voor de simulatoren, op initiatief van VDL.

Avion heeft een innovatieve simulator ontwikkeld die dertig procent minder kost dan vergelijkbare producten. De simulator bestaat uit slechts vijftien delen en is daarmee gemakkelijk lokaal te installeren. Bovendien lopen er slechts twee kabels, voor elektriciteit en data, in tegenstelling tot de honderden kabels bij bestaande simulatoren.

Naast het maken van simulatoren verzorgt Avion ook vliegtrainingen en werving- en selectieprocedures van toekomstige piloten voor luchtvaartmaatschappijen. Het bedrijf is onlangs als eerste in de wereld door Boeing geaccrediteerd om opleidingen te verzorgen die direct gekoppeld zijn aan levering van vliegtuigen van de fabrikant.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.