VDL heeft recordkwartaal achter de rug

Leestijd: 1 minuut

De VDL Groep heeft de eerste drie maanden van dit jaar een recordomzet geboekt van 436 miljoen euro, 33 procent meer dan in dezelfde periode van 2010 en tien miljoen meer dan in K1 van topjaar 2007. Dat zegt Wim van der Leegte in het personeelsblad van de technologiegroep, die officieel geen kwartaalcijfers uitbrengt. De brutowinst schat de topman op 30 tot 35 miljoen, tegen dertien miljoen twaalf maanden geleden. Met 684 miljoen euro aan bestellingen is het orderboek ook een stuk beter gevuld.

Eerder maakte VDL bekend dit jaar af te koersen op het recordniveau van 2007, toen het 85 miljoen euro winst boekte op een omzet van anderhalf miljard. Nu denkt Van der Leegte dat zelfs te gaan overtreffen. ’De eerste vier maanden wijzen daar wel op‘, zegt hij in Eindhovens Dagblad. ’Maar ik hou een kleine slag om de arm. We hebben tenslotte nog twee derde van het jaar te gaan.‘

De busdivisie blijft een zorgenkindje. Ten opzichte van een jaar geleden daalden de inkomsten met tien procent naar 97 miljoen euro. Lichtpuntje is dat de orderportefeuille weer een beetje aantrekt. De tak heeft nu voor 243 miljoen aan bestellingen in de boeken. Over de andere twee divisies heeft Van der Leegte geen klagen. Toeleveringen doet het uitstekend met een 63 procent hogere omzet van bijna een kwart miljard euro en ruim driehonderd miljoen aan opdrachten. Eindproducten zag de inkomsten met 36 procent groeien naar 91 miljoen en het ordervolume oplopen naar 137 miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.