VDL en Katoen Natie ontwikkelen autonome truck in Singapore

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In september wil Katoen Natie in Singapore gaan proefrijden met zijn eerste autonome vrachtwagen. Dat bevestigt de Antwerpse logistiek specialist in Trends. Het bedrijf heeft de truck ontwikkeld in samenwerking met VDL, dat een innovatiecentrum aan het opzetten is in de Aziatische stadstaat. Als de drie maanden durende test goed verloopt, willen de partners volgend jaar juli twaalf zelfrijdende vrachtwagens gereed hebben.

Het Singaporese ontwikkelproject van Katoen Natie kent drie fases, aldus Trends. De proef begint op het besloten terrein van een petrochemisch bedrijf, waar het dozijn vrachtwagens in de eerste fase autonoom rond gaat rijden aan de hand van transponders in de grond en in de tweede fase puur gaat navigeren op gps. De laatste fase is op de openbare weg.

Katoen Natie ontvangt subsidie van de Singaporese overheid. Die zet sterk in op zelfrijdend vervoer omdat het beroep van chauffeur steeds minder populair wordt in de stadstaat. De overheid heeft vier projecten gedefinieerd rond bestuurderloze voertuigen: een autonome auto, een autonome bus, de autonome vrachtwagen van Katoen Natie en autonoom transport in de gehele haven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.