VDL en bonden eens over arbeidsvoorwaarden Siemens Hengelo

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VDL en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over de arbeidsvoorwaarden bij de voormalige Siemens-vestiging in Hengelo. Dat meldt Tubantia. Het was de laatste horde op weg naar een definitieve overname van de site door het Eindhovense concern.

De onderhandelingen verliepen moeizaam. Bij de bonden bestond de indruk dat VDL zich niet echt zou willen inspannen om de zeventig werknemers van Siemens voor wie een werkgarantie van slechts een jaar wordt afgegeven ook echt te herplaatsen binnen het bedrijf. ‘Die indruk heeft VDL weggenomen. Ze hebben aangegeven zich echt te gaan inspannen voor die zeventig man’, zegt CNV-bestuurder Gerard van der Molen in Tubantia. Ook was er discussie over in welke functie- en salarisschalen de engineers van Siemens zouden worden ingedeeld. Daar is ook een oplossing voor gevonden. ‘Niemand gaat er financieel op achteruit, dat staat vast’, aldus Van der Molen.

De 470 vaste personeelsleden van Siemens werken nog een jaar aan lopende opdrachten. Vanaf 1 november geeft VDL een werkgelegenheidsgarantie voor drie jaar af voor 400 van de 470 werknemers. Dat kan omdat Siemens en ASML hebben toegezegd nog zeker drie jaren opdrachten te zullen plaatsen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.