VDL en BMW mogelijk redders Nedcar

Leestijd: 1 minuut

BMW is nadrukkelijk in beeld als redder van Nedcar. Dat meldt NOS. De Duitse autofabrikant zou vanaf 2014 auto‘s willen produceren in Born. BMW heeft echter geen interesse om de fabriek over te nemen. Daarvoor is een rol weggelegd voor VDL. De deal is echter nog niet rond. Volgens NOS liggen de plannen klaar en zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium. Het zal nog enkele weken duren voordat de kogel door de kerk is, hebben bronnen binnen Nedcar laten weten aan NOS.

Nedcar verkeert al tijden in onzekerheid. Begin dit jaar maakte Mitsubishi bekend dat het vanaf 2013 stopt met de productie van auto‘s in Born. Vijftienhonderd arbeidsplaatsen staan op de helling. De Japanse autofabrikant zegt door ’het sterk fluctuerende werkgebied‘ geen goede oplossing te kunnen vinden voor Nedcar in zijn wereldwijde productienetwerk.

De afgelopen maanden meldden zich verschillende kandidaten in Born. Het Zwitserse Q-PM zou er wankelmotoren willen laten maken. Ook Chinese partijen en het Japanse Nissan toonden interesse. Het bleef tot nu toe echter bij verkennende gesprekken en er kwamen geen concrete plannen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.