VDL doorgegroeid in eerste halfjaar

Leestijd: 2 minuten

In de eerste zes maanden van dit jaar heeft VDL een gecombineerde omzet neergezet van 3,1 miljard euro. Dat is 29 procent meer dan het eerste halfjaar van 2017. Het nettoresultaat daalde van 75 naar 69 miljoen euro. Het industriële familiebedrijf stelt dat het verschil er met name in zit dat het vorig jaar kon profiteren van enkele incidentele baten. De totale orderportefeuille (exclusief de divisie Autoassemblage) is over de hele linie gegroeid van 769 miljoen euro eind 2017 naar 957 miljoen euro medio 2018.

‘We zijn tevreden over het afgelopen halfjaar’, aldus VDL-topman Willem van der Leegte. ‘We zijn positief gestemd dat ons operationeel resultaat wederom is verbeterd. Ondanks dat we waakzaam blijven op economische veranderingen en kostenverhogingen, blijven we vol inzetten op investeringen in onze medewerkers, productieprocessen, producten en markten. Een belangrijk aandachtspunt blijft het organiseren van de groei, en tegelijkertijd streven we ernaar om ons resultaat stapsgewijs te verbeteren.’

VDL heeft goede verwachtingen voor het tweede halfjaar van 2018. De totale jaaromzet zal uitkomen op ruim 6 miljard euro. De goed gevulde orderportefeuilles geven vertrouwen. De verwachting is dat het nettoresultaat het niveau van 2017 (153 miljoen euro) zal overtreffen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.