VDL Bus & Coach slaat vleugels uit naar Spanje

Alexander Pil
24 oktober 2017

VDL Bus & Coach opent een eigen vestiging in Madrid. De keuze voor het openen van een vestiging in Spanje is het logische vervolg op de door VDL gekozen strategie om met zijn bussendivisie in de grote busmarkten van West-Europa direct aanwezig te zijn. De Spaanse busmarkt is bezig aan een opmerkelijke opmars. Na Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk is Spanje Europa’s vierde bus- en coachmarkt, en zelfs de tweede coachmarkt na Duitsland.

De Spaanse tak van VDL Bus & Coach staat onder leiding van Anno Dirksen. Hij was tot voor kort negen jaar directeur bij VDL Bus & Coach Italia. Voor het traject rond aftersales kan Dirksen leunen op de ervaring van Angel Gomez die bekend is in en met de Spaanse markt.

VDL Bus & Coach wil direct aanwezig zijn in alle grote West-Europese busmarkten.

Als onderdeel van de strategie heeft VDL Bus & Coach bovendien een meerderheidsbelang verworven in VDL Bus & Coach Nordic. Het bedrijf uit Valkenswaard had slechts een minderheidsaandeel in deze Scandinavische verkooporganisatie. Het neemt nu de teugels over van Björks & Byberg die de branche ruim twintig jaar onder zijn hoede had.