VDL breidt uit in Amerikaanse autoproductie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VDL Groep levert vanaf deze maand geautomatiseerde productielijnen voor een aantal autofabrikanten in de Verenigde Staten. Het gaat om BMW, Volvo en nieuwe klanten in de VS die niet met naam mogen worden genoemd. Het productieautomatiseringsbedrijf van VDL Groep, VDL Steelweld met het hoofdkantoor in Breda, levert voor deze autofabrikanten productieautomatisering waarin meer dan achthonderd robots zijn verwerkt. Met het werk van VDL Steelweld in de VS in 2017 is een bedrag van meer dan 100 miljoen euro gemoeid.

BMW en Volvo bouwen nieuwe autofabrieken in South Carolina. Om voet aan de grond te krijgen én te houden bij deze en andere autofabrikanten in Amerika, dienen ook toeleveranciers zelf in de VS te zijn gevestigd. Daarom heeft VDL Steelweld het afgelopen jaar drie vestigingen in de VS geopend: in Spartanburg (nabij BMW en Volvo), in Motor City Detroit en in Fremont (de thuishaven van Tesla). VDL Steelweld verwacht snel te kunnen groeien in de VS.

‘VDL Steelweld is in Europa al jaren een belangrijke leverancier van onder meer Ford, Volvo, BMW en Jaguar Landrover’, vertelt directeur Peter de Vos van VDL Steelweld. ‘Dat heeft zich vervolgens uitbetaald in vertrouwen van fabrikanten om ook te gaan leveren voor hun fabrieken in de VS. En die ervaring heeft er weer toe geleid dat wij ook voor Amerikaanse klanten in de Verenigde Staten aan de slag gaan.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.