VDL breidt directieteam verder uit

Alexander Pil
1 maart 2017

VDL gaat door met het versterken en verbreden van de directie. Bedrijfsdirecteuren Jos Bax en Edwin Willems treden vanaf maart toe tot het directieteam van het industriële familiebedrijf uit Eindhoven. Daarnaast krijgt adjunct-directielid Rémi Henkemans een nieuwe portefeuille in het directieteam. Zijn opvolger Henk Coppens treedt ook toe tot de adjunct-directie. Adjunct-directieleden fungeren bij VDL Groep als sparringpartners van bedrijfsdirecteuren en vertegenwoordigen de bedrijven in de directievergadering. Sinds 1 januari zijn ook Carel Bouckaert, Jos van Meijl en Guustaaf Savenije lid van het directieteam.

Rémi Henkemans (50) werkt ruim twintig jaar bij VDL. Als directeur van VDL Bus & Coach in Valkenswaard is hij tien jaar lid van het directieteam. Henkemans blijft adjunct-directeur en met zijn nieuwe takenpakket wordt hij sparringpartner van bedrijfsdirecteuren in de divisie Eindproducten. Daarnaast gaat hij diverse marketingactiviteiten van de bedrijvengroep ondersteunen.

Bij de divisie Bussen is Henk Coppens (57) de opvolger van Rémi Henkemans. Henk Coppens is sinds 2015 operationeel directeur bij VDL Bus & Coach. Door zijn benoeming treedt hij toe tot de adjunct-directie van VDL Groep.

Jos Bax (56) is directeur van VD Leegte Metaal in Hapert, het eerste bedrijf van VDL Groep. Hier is hij bijna 34 jaar geleden begonnen. Bax heeft alle stadia doorlopen bij VD Leegte Metaal: de productie, werkvoorbereiding, (hoofd)verkoop, adjunct-directeur en sinds 2006 is hij directeur. Als adjunct-directielid van VDL gaat hij zijn huidige functie combineren met de supervisie over andere VDL-bedrijven.

Edwin Willems (47) is directeur van VDL Systems in Uden. Hij gaat zijn huidige functie combineren met zijn rol in het adjunct-directieteam en wordt supervisor over VDL-bedrijven. Willems is in 1999 begonnen als verkoopleider bij VDL Systems. Sinds 2007 is hij directeur bij het Udense VDL-bedrijf.

 advertorial 
Daan Meijsen

Ingredients enabling carbon neutrality of warehouse systems

5 oktober 2023 vindt de INCOSE-NL workshop 2023 plaats, met spreker Daan Meijsen van Vanderlande. Tijdens de workshop krijg je inzicht in de verschillende cross-cutting duurzaamheidsperspectieven voor hightech systemen. Bekijk het volledige programma online en registreer nu!