VDL bouwt nieuw fabriek voor groene bussen in Roeselare

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het Belgische Roeselare bouwt VDL Bus & Coach een nieuwe fabriek waar het vanaf eind 2021 in een CO2-neutrale omgeving elektrische bussen zal produceren. ‘Deze vestiging zal volledig toegewijd zijn aan groene bussen’, legt fabrieksdirecteur Peter Wouters uit. ‘Het productieproces wordt ingericht om op de meest efficiënte wijze elektrisch aangedreven bussen te bouwen. Dit zal gebeuren op een energieneutrale manier, gebruikmakend van groene technologie.’ Ook de Belgische verkoop- en servicevestiging van VDL Bus & Coach zal meeverhuizen naar de nieuwe locatie.

Waar concurrenten hun productie steeds vaker naar lagelonenlanden verplaatsen, kiest VDL Bus & Coach er bewust voor om in West-Europa te blijven bouwen. Het bedrijf streeft ernaar de werkgelegenheid in de hoogwaardige maakindustrie in Noord-Europa te behouden en te versterken. Met de verhuizing en modernisering van zijn fabriek in Roeselare zet VDL Bus & Coach de aiming for zero-ambitie kracht bij. ‘We willen voorop blijven lopen in Europa op het gebied van e-mobiliteit’, zegt Henk Coppens, ceo VDL Bus & Coach. ‘De kennis en expertise die we sinds het op de markt brengen van de eerste elektrische bus in 2015 hebben opgedaan, gaan we verder uitbouwen. De roep om zero emissie wordt overal steeds sterker. Samen met onze partners en klanten werken we continu aan duurzame en innovatieve oplossingen die dit mogelijk maken. De nieuwe fabriek in Roeselare wordt ons centrum voor e-mobiliteit, waardoor we nog beter kunnen inspelen op de behoeftes en vragen vanuit de markt.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen