VDL bouwt milieuvriendelijke textielverfmachines Dyecoo

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Dyecoo Textile Systems heeft een duurzame verfmachine ontwikkeld. De Dyeox gebruikt teruggewonnen CO2. 95 procent daarvan wordt hergebruikt in de machine. Van de kleurstof wordt meer dan 98 procent opgenomen in het textiel, zodat er nauwelijks restafval ontstaat. Omdat er geen water nodig is tijdens het verfproces, vindt er geen watervervuiling plaats. Textiel verven via CO2 is energiezuinig en de productiekosten zijn laag. De volledige assemblage van deze innovatieve machine wordt verzorgd door VDL ETG Projects in Eindhoven.

In de productiehal van VDL ETG Projects maken twee exemplaren van de Dyeox indruk. Meterslange cilinders met een decimeters dikke deksel. Via een constructie met buizen en bekabeling springt aan de andere kant van de productielijn een drukvat van formaat in het oog. Het grote zwarte ronde CO2-vat (bol) van deze machine is geproduceerd door VDL KTI. VDL ETG Projects zet de machine binnen tien dagen in elkaar op de locatie van de klant van Dyecoo.

Ernst Siewers heeft Dyecoo tien jaar geleden mede opgericht. Het bedrijf telt veertien medewerkers en boekt een jaaromzet van een kleine tien miljoen euro. ‘Na het zelf bouwen van de eerste machines hebben we de stap gemaakt om onze Dyeox door VDL te laten assembleren’, vertelt Ernst Siewers. ‘Waarom? Professionaliteit, geschikte bouwruimte en de mogelijkheid om in aantal machines te kunnen opschalen. Zelf kunnen we hierdoor de focus houden op het verder ontwikkelen van de markt.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.