VDL blijft winstgevend, ondanks corona

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

De gevolgen van de coronacrisis zijn het afgelopen halfjaar niet aan VDL voorbijgegaan. Omzet en resultaat van het industriële familiebedrijf zijn gedurende de eerste zes maanden van 2020 gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Positief is dat door de strategie van spreiding van risico’s door diversificatie VDL het eerste halfjaar winstgevend heeft afgesloten. De coronacrisis heeft vooral de automotive-industrie hard geraakt, terwijl andere sectoren, zoals hightech, infrastructuur, food en health, minder gevolgen ondervinden. Door de aantrekkende marktvraag is VDL ‘gematigd positief’ over het tweede halfjaar.

De gecombineerde omzet is na de eerste zes maanden uitgekomen op 2,0 miljard euro. Dat is een afname van 32 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2019. Het nettoresultaat is na de eerste twee kwartalen gedaald van 76 miljoen euro vorig jaar naar 25 miljoen euro nu. Voor heel 2020 rekent het Eindhovense bedrijf op een omzetdaling van ongeveer 25 procent in vergelijking met 2019.

‘We kijken terug op een zwaar eerste halfjaar’, licht president-directeur Willem van der Leegte toe. ‘Bij een aantal bedrijven heeft de productie gedeeltelijk of in z’n geheel stilgelegen; nagenoeg al onze 104 bedrijven hebben op de een of andere manier met de crisis te maken gehad.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.