VDL beleeft goed eerste halfjaar

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

De VDL Groep heeft het eerste halfjaar een omzet geboekt van 891 miljoen euro. Dit is een stijging van ruim dertig procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met 42,5 miljoen lag de nettowinst zelfs zestig procent hoger dan twaalf maanden geleden. Ook het aantal medewerkers is toegenomen: van 6776 medio 2010 en 7126 eind vorig jaar naar 7680 medio 2011.

De divisie voor toeleveringen was in de eerste helft winstgevend. De omzet is met ruim 47 procent gestegen naar 494 miljoen euro. De orderportefeuille is daarbij gegroeid naar een waarde van 293 miljoen euro midden 2011. Het aantal opdrachten uit de auto-industrie neemt nog steeds toe; uit de halfgeleider-, led- en solarindustrie ontvangt VDL echter minder bestellingen.

Ook de divisie voor eindproducten is in de plus geëindigd over het eerste halfjaar. De omzet kwam uit op 181 miljoen, 31 procent hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het orderboek bevat voor 181 miljoen euro aan opdrachten. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van medio 2010, maar nog niet op het niveau van voor de crisis. In deze divisie komt de groei eveneens voor rekening van de aantrekkende automotive-industrie; ook andere sectoren vertonen hier herstel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.