VDL baseert elektrische truck op Daf

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Voor zijn elektrische truck gaat VDL samenwerken met Daf. Dat heeft het familiebedrijf bevestigd tegenover Eindhovens Dagblad. Daf levert zijn vernieuwde middelzware CF-model als basisvoertuig waarin VDL Enabling Transport Solutions zijn aandrijflijn met elektromotoren en batterijen integreert. De introductie van de e-truck was eerder al verplaatst naar het tweede of derde kwartaal van dit jaar, maar dat wordt nu nog iets later. VDL zegt zijn ingenieurs hard nodig te hebben voor de honderd elektrische bussen die het eind dit jaar moet leveren aan Connexxion.

Daf heeft geen kortetermijnplannen voor eigen elektrische vrachtwagens, meldt het desgevraagd aan ED. Het heeft wel r&d-programma’s lopen voor elektrische aandrijvingen, maar de vraag is voor het bedrijf op dit moment te klein om de stap naar de markt te maken. Bovendien is volledig elektrisch vervoer over lange afstanden nu nog onrendabel, aldus Daf. De Eindhovense vrachtwagenfabrikant werkt daarom ook aan hybride technologie die een elektro- en dieselmotor combineert.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.