VDL: ‘2013 wordt beter dan 2012’

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

In het eerste halfjaar heeft VDL Groep van 2013 een gecombineerde omzet van 937 miljoen euro gerealiseerd. Dat is 10 procent meert dan in de eerste zes maanden van 2012. De nettowinst daalde van 33,6 miljoen euro vorig jaar naar 27,5 miljoen dit jaar. Positief is wel dat de orderportefeuille groeit. Eind 2012 stond er voor 480 miljoen euro aan bestellingen in de boeken. Eind juni was dat opgelopen tot 616 miljoen euro.

De divisie Toeleveringen doet het goed. De omzet steeg met bijna 10 procent naar 417 miljoen euro. Het orderboek is zelfs bijna een kwart dikker: 239 miljoen. VDL zegt dat dit vooral komt door het aantrekken van de toeleveringen aan de halfgeleider- en automotive-industrie in het tweede kwartaal. Het bedrijf verwacht in het resterende deel van het jaar de stijgende lijn te kunnen vasthouden.

Door de aanhoudende crisis in de bussenmarkt blijven de verkoopaantallen hier achter. De fabrieken zijn onderbezet en de resultaten staan onder druk. Het eerste halfjaar is dan ook verliesgevend afgesloten, mede als gevolg van de hoge ontwikkelkosten voor nieuwe producten en productieprocessen. De omzet bleef nagenoeg gelijk: 213 miljoen dit jaar tegen 209 miljoen in 2012. De orderportefeuille kromp met procent naar 129 miljoen euro. Vooral op de openbaarvervoermarkt blijven grote orders vooralsnog uit en zijn de vooruitzichten onzeker.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.