Variass krijgt financiële boost Gimv

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Gimv verwerft een meerderheidsbelang in Variass, een leidende partner van internationale oem’s voor de ontwikkeling en productie van elektronische en mechatronische systemen. Met deze transactie verstevigt Gimv zijn positie in de groeiende markt voor elektronische producten, waarin zij sinds 2020 actief is met Applied Micro Electronics (AME). Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Variass uit Veendam is in 1989 ontstaan en heeft zich sindsdien onder leiding van Henk Smid ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van technisch hoogwaardige elektronicaoplossingen. Het bedrijf richt zich op het high-mix, low-volume, high-complexity-segment en ontzorgt klanten op het gebied van productontwikkeling, industrialisatie, (serie)productie, logistiek en lifecyclemanagement. Variass is partner voor een veertigtal oem-klanten in medische en industriële sectoren en defensie & security. Het bedrijf heeft ongeveer 140 medewerkers en realiseert een omzet van zo’n 45 miljoen euro.

Door de toenemende elektrificatie van de samenleving zal de vraag naar elektronische modules en producten sterk toenemen. Door de expertise om ontwikkeling en productie te combineren en te integreren is Variass, net als AME, goed gepositioneerd om oplossingen te vinden voor de complexe uitdagingen van zijn klanten. Met de ondersteuning van Gimv, en een wederzijds strategisch-operationele samenwerking met AME, wil Variass een substantiële groeiversnelling realiseren en de toegevoegde waarde voor klanten verder vergroten. De complementariteit tussen beide bedrijven rond technologie en productiecapaciteiten is daarbij een belangrijke component.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.