Vanderlande voert openhartoperatie uit bij Zwitserse Post

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vanderlande Industries realiseert als hoofdaannemer de uitbreiding van het pakketcentrum van Zwitserse Post in Härkingen. Door het enorme succes van de e-commerce-markt krijgen de pakketcentra van de Zwitserse Post een steeds groter volume aan pakketten te verwerken. Om zowel aan dit grotere volume als aan de gewijzigde eisen van klanten te kunnen voldoen, gaat Zwitserse Post zich versterken door onder meer de capaciteit van de bestaande sorteerfaciliteiten te vergroten.

Het pakketcentrum in Härkingen is als eerste aan de beurt. Terwijl de bedrijfsactiviteiten gewoon doorgaan, wordt op dit moment met een ’openhartoperatie‘ een nieuwe en moderne sorteerinstallatie boven het bestaande systeem geïnstalleerd. Het kernelement van de uitbreiding is de 230 meter lange Crossorter 1500 van Vanderlande die via negen infeed-stations vanuit het voorraadsysteem van pakketten wordt voorzien. Om inactiviteit te voorkomen worden de pakketten voorgesorteerd via twaalf verbindingslijnen en direct voor de eindbestemming weer naar het eronder gelegen oude systeem teruggesluisd.

De nieuwe sorteerinstallatie in Härkingen moet in de zomer van 2014 operationeel zijn.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.