Vanderlande voelt recessie ondanks solide resultaten

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Vanderlande Industries heeft zijn gebroken boekjaar 2009 afgesloten met een nettowinst van 35,3 miljoen euro. Dat is 4 procent meer dan een jaar geleden. De omzet steeg met 7 procent naar 655,8 miljoen; het aantal ontvangen bestellingen nam met 7 procent toe tot 615,0 miljoen. De Veghelse specialist in logistieke systemen heeft nog voor 749,5 miljoen aan orders in portefeuille. Dat is werk voor ruim een jaar, zegt topman Michiel Peters in het Financieele Dagblad. De CEO noemt 2009 ’goed‘ en de resultaten ’solide‘, maar geeft toe dat zijn bedrijf sinds september de effecten voelt van de recessie.

’Bagageafhandeling, onze grootste activiteit, is beperkt gevoelig voor de economische teruggang‘, aldus Peters in het persbericht. ’We zijn erin geslaagd meer orders binnen te halen dan vorig jaar van klanten overal ter wereld. De distributiebusiness is duidelijk geraakt door de economische situatie, maar we hebben de effecten daarvan deels kunnen compenseren door onze geografische expansie binnen Europa. De post- en pakketbranche is zeer gevoelig voor de economische cyclus. Het aantal ontvangen orders is aanzienlijk lager, maar onze marktpositie blijft sterk.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.