Vanderlande vergroot mogelijkheden orderverzamelstations

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Pick@Ease-orderverzamelstations van Vanderlande hebben nieuwe trucjes geleerd. De Veghelse machinebouwer heeft de apparatuur geschikt gemaakt voor wat het noemt ’value added services‘ tijdens de orderverwerking. Het systeem is uitgebreid met een geïntegreerde weegschaal, een labelprinter en een serienummerscanner. De operators beschikken zo over verschillende mogelijkheden om informatie toe te voegen aan de order die ze samenstellen.

Volgens Vanderlande heeft het uitgebreide orderverzamelstation een output van 200 tot 550 orders per uur. Dat is beduidend minder dan de ongeveer duizend bestellingen die het oorspronkelijke systeem uitlevert. Het betekent dat de nieuwe modellen goedkoper zijn dan de oude ondanks het feit dat ze meer waarde toevoegen, aldus Vanderlande‘s productmanager Peter te Baerts.

Vanderlande zette twee jaar geleden de productontwikkeling en marketing voor logistieke systemen voor distributiecentra in een hogere versnelling. Het bedrijf behoort tot de grote jongens in afhandeling van expresspakketten en bagage, maar in de Europese distributiemarkt kan het nog heel wat winnen. Het ergonomische Pick@Ease-systeem moet daarvoor zorgdragen. Vanderlande nam voor de ontwikkeling Jentjens, MMID, Philips Lighting en TNO in de arm.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.