Vanderlande start r&d-centrum robotica op TUE-campus

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vanderlande opent zijn R&D Innovation Lab voor robotica in het Meulensteen House of Robotics op de campus van de TU Eindhoven. De huurovereenkomst is onlangs getekend en gaat in op 1 juni. Met het nieuwe lab realiseert het Veghelse bedrijf een open-innovatieomgeving voor het ontwikkelen en testen van nieuwe robottechnologieën. Vanderlande kiest bewust voor een vestiging op de TUE-campus om zo beter in contact te komen met innovatieve robotoplossingen en samenwerking te stimuleren. Het ecosysteem van de Eindhovense Campus en het multi-tenant gebouw stimuleert kennisdeling en samenwerking met andere roboticabedrijven, universitaire faculteiten en studenten, waardoor innovaties versneld worden toegepast.

Het Meulensteen House of Robotics is een nieuw multi-tenant gebouw met ateliers voor bedrijven gespecialiseerd in robotica. Het gebouw is onlangs getransformeerd om in alle behoeften van nieuwe huurders te voorzien. Zo hebben de ateliers een facelift gekregen en zijn er gedeelde faciliteiten gerealiseerd. De omgeving is bovendien geschikt voor startups en bedrijven die een link hebben of graag willen samenwerken met de TUE en gerelateerde bedrijven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.