Vanderlande ontwikkelt innovatief checkpointconcept voor Homeland Security

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vanderlandes concept voor een zelfscreening passagierscheckpoints op luchthavens is geselecteerd door het US Department of Homeland Security (DHS) voor verder ontwerp, ontwikkeling en operationele tests. Dit zal worden uitgevoerd als onderdeel van het Screening at Speed-programma waarmee DHS de efficiëntie van de screening en de ervaring van passagiers wil verbeteren.

‘Er is een duidelijke trend naar selfserviceoplossingen voor passagiers op luchthavens, waardoor passagiers meer efficiëntie en onafhankelijkheid krijgen’, zegt Andrew Manship van Vanderlande. Het innovatieve concept combineert Vanderlandes ervaring en expertise op het gebied van luchthavencheckpoints met die van zijn partners. Rohde & Schwarz is gespecialiseerd in enhanced advanced imaging technology (eait) op luchthavens en zal zijn Quick Personnel Security-scanner leveren. Dormakaba brengt zijn beveiligde toegangscontrolesystemen in.

Vanderlande zal de screeningsbanen en zijn slimme virtuele Pax Divest Assistant-oplossing leveren en integreren. Met de toekenning van dit contract zullen Vanderlande en zijn partners ook een volledig geïntegreerd en zelfscreening checkpointconcept leveren, evenals een operationeel prototype voor beoordeling door het Amerikaanse DHS.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.