Vanderlande neemt Duitse magazijnautomatiseerder over

Alexander Pil
9 oktober 2014

Per direct lijft Vanderlande het Duitse Smatec in. Dat bedrijf uit Bielefeld ontwikkelt al vijfentwintig jaar innovatieve magazijnautomatiseringssystemen, zoals de verschillende flat sorters. De geavanceerde modulaire bombay-sorteerder zal als eerste Smatec-product worden toegevoegd aan Vanderlande’s portfolio voor de magazijnautomatiseringsmarkt. Deze sorteermachine is ontwikkeld om als bombay- (voor losse voorwerpen) of als tilt-tray-sorteerder (voor bijvoorbeeld schoenendozen) te worden gebruikt. Bovendien heeft de machine marktleidende eigenschappen zoals een minimaal ruimtebeslag, lage kosten per gesorteerd voorwerp en betreft het een schaalbare investering, aldus Vanderlande.

Vanderlande-ceo Govert Hamers: ‘De overname van Smatec past perfect binnen de bedrijfsstrategie van Vanderlande en ondersteunt het ambitieuze plan om onze aanwezigheid in belangrijke segmenten van de magazijnautomatiseringsmarkt te vergroten. De bombay-sorteerder is een goed voorbeeld van de nieuwe mogelijkheden die deze overname met zich meebrengt voor ons portfolio van geïntegreerde systemen.’

Na de geplande introductie van de flat sorter zullen de R&D-activiteiten van de onderneming zich richten op het stapsgewijs ontwikkelen van producten voor het marktsegment ‘fashion’, hetgeen moet leiden tot een compleet assortiment aan sorteeroplossingen voor hangende producten.