Vanderlande maakt São Paulo klaar voor WK voetbal

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vanderlande Industries mag het bagageafhandelingssysteem leveren voor de São Paulo-Guarulhos International Airport in Brazilië. De grootste luchthaven van het land verwerkte vorig jaar bijna 33 miljoen passagiers en heeft een ambitieus groeiplan liggen om dat aantal op te schroeven tot zo‘n 60 miljoen in 2022. Vanderlande begint in augustus met de bouw in São Paulo. De planning is om de site in april volgend jaar operationeel te hebben, precies op tijd voor het WK voetbal. Vorig jaar sleepte Vanderlande al een contract in de wacht bij het internationale vliegveld van Rio de Janeiro dat in aanloop naar het WK en de Olympische Spelen een stevige facelift ondergaat.

Het systeem in São Paulo zal bestaan uit drie incheckeilanden met 72 balies en een speciale desk voor transferpassagiers. De koffers worden gesorteerd door twee Helixorter-systemen met 24 bestemmingen. Vroeg ingecheckte koffers komen in een opslagruimte waar plaats is voor vijftienhonderd bagagestukken. Aankomstbagage wordt verwerkt met zeven Triplanar-carrousels.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.