Vanderlande lijft toeleverancier Beewen in

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De bedrijven werkten al lang samen maar nu heeft Vanderlande Industries zijn toeleverancier Beewen overgenomen. Het bedrijf uit het Duitse Siegen ontwerpt, implementeert en onderhoudt automatische opslagsystemen (automated storage and retrieval systems, AS/RS), miniload-kranen, shuttles en lastopnamemiddelen. Het richt zich daarbij op de markten voor magazijnautomatisering en bagageafhandeling voor luchthavens. Volgens Vanderlande is Beewen een van de toonaangevende Europese leveranciers van AS/RS-systemen. Beewen heeft een omzet van 24 miljoen euro en telt honderd medewerkers. Hoeveel Vanderlande moet betalen voor Beewen, hebben de partijen niet vrijgegeven.

Door de deal vormt Beewen nu het AS/RS-competentiecentrum binnen Vanderlande. ’Deze overname is van groot strategisch belang voor Vanderlande‘, zegt Jan Hulsmann, directeur Distribution en Parcel & Postal bij het Veghelse bedrijf. ’Het stelt ons in staat om de ontwikkeling en introductie van belangrijke producten en oplossingen te versnellen door de kennis en ervaring van Beewen te combineren met die van onze eigen experts.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.